Saveti za lepšu kosu:

 • 01Hidrantna krema protiv naelektrisane kose
  Suva kosa se u toku češljanja i četkanja naelektriše. Odmah joj možete pmoći. Malo vlažne kreme utrljate na dlanove i predjite njima preko kose. Ili, nakon pranja nanesite hidratantni losion bez alkohola
 • 02Farbanje i mini val, nikada zajedno
  Sačekajte nakon mini-vala bar četiri nedelje ako hoćete da se farbate, zato što tečnost za uvijanje sadrži hlor i amonijak. Kosa bi iznova narasla, ali bi njena struktura bila promenjena - bila bi iskrzana bez obzira o kojem tipu kose je reč. Obrnuto - mini-val odmah nakon farbanja menja boju farbe.
 • 03Prirodno kovrdžava kosa - traži masnoću
  Gusta, kovrdžava kosa je zapravo gotovo uvek presuva i zato podnosi svaku vrstu manoće. Običan vosak, penasti vosak, krema za friziranje, ili obična krema daju joj sjaj i mekoću.

 • 04Protresanje kose - stvara veći volumen
  Tako dobijate čvrstinu bez nekog krutog prilepljivanja. Nakon sušenja kosu prvo odozdo našpricajte lakom, pa onda odozgo. Pri tom jako protresite glavom.

 • 05Vlažni gel u kosi - nikada ne češljajte
  Da bi se dobio izgled vlažne kose, nanesite gel na suvu kosu. Nakon toga ne uzimajt česalj ili četku, inače ništa od efekta vlažne kose.

 • 06Alergični ste
  Suva kosa se u toku češljanja i četkanja naelektriše. Odmah joj možete pmoći. Malo vlažne kreme utrljate na dlanove i predjite njima preko kose. Ili, nakon pranja nanesite hidratantni losion bez alkohola

 • 07Oštećena farba za kosu - pomoć profesionalca!
  Možda se desi da je boja kose nakon farbanja presvetla, pretamna, neravnomerna. Ne eksperimentišite. Odmah otidjite kod frizera koji će ublažiti stvar nijansiranjem.

Vruć vetar: Feniranje i ispravljanje kose

Feniranje i ispravljanje kose je veoma jednostavno. Naravno - ako znate kako. Budite nežni prema svojoj kosi kada koristite aparate kao što su fen, presa za kosu, figaro ili vrući vikeri. Takođe bi trebalo da zaštitite svoju kosu pre upotrebe ovih sredstava. Ova vrsta nege će okončati muke sa suvom, oštećenom kosom i iskrzanim krajevima.

Penušava bitka: Šamponi i balsami

Želimo sjajnu i bujnu kosu. Nažalost takva kosa je često ostaje samo želja. Razlog tome je nedostatak ili neadekvatna nega. Dugoj i taknoj kosi je potrebna drugačija vrsta nege nego snažnoj kosi sa loknama. Ponekad je premalo hidratantnosti ili sjaja. Mi ćemo Vam reći kako da negujete i nanosite šampon na pravi način.